A tanulmány alapján, amely több mint 20 000 felnőtt adatait elemezte az Egyesült Államokban, azok, akik napi 8 óránál kevesebb időre korlátozták az étkezést, nagyobb valószínűséggel haltak meg szív- és érrendszeri betegségben, mint azok, akik napi 12-16 órás időablakban osztották el az étkezéseket. A kutatók azt is megállapították, hogy a rákos vagy szívbetegségben szenvedő egyéneknél megnőtt a szív- és érrendszeri halálozás kockázata. A tanulmány azonban nem talált semmilyen általános csökkenést a bármilyen egyéb okból bekövetkező halálozások esélyében, ha az időbeli korlátozáson belül étkeztek.
Az eredmények arra utalnak, hogy a rövidebb étkezési idő nem feltétlenül vezet hosszabb élettartamhoz. A tanulmány vezető szerzője hangsúlyozta, hogy személyre szabott étrendi ajánlásokra van szükség, amelyek az egyén egészségi állapotán és a tudományos bizonyítékokon alapulnak. A kutatás kérdéseket vetett fel az időben korlátozott étkezés hosszú távú egészségügyi hatásaival kapcsolatban, és további vizsgálatokra van szükség a lehetséges kockázatok és előnyök feltárására. A kutatás előzetesnek minősül mindaddig, amíg nem jelenik meg egy lektorált folyóiratban.