Élelmiszerbiztonsági világnap 2024
Június 7-én ismét az élelmiszerbiztonságé a főszerep. A világnap alkalmából a szervezők idén a hirtelen jelentkező, váratlan eseményekre való felkészülésre hívják fel a figyelmet.
Június 7-én ismét az élelmiszerbiztonságé a főszerep. A világnap alkalmából a szervezők idén a hirtelen jelentkező, váratlan eseményekre való felkészülésre hívják fel a figyelmet.
A 43. FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS) ülés idén hibrid keretek között zajlott 2024. május 13-18. között.
Dr. Farkas Zsuzsa február végén vett részt a a Holland Élelmiszer- és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NVWA) által szervezett, ’Modern inspections with new technology’ szimpóziumon Hágában.
A projekt célja a nyúlhús mint élelmiszeripari termék és a termék előállítási folyamatának fejlesztése volt. Ennek legfontosabb eszköze egy automata adatgyűjtő rendszerrel táplált big data elemző rendszer, amely a nyúlhústermelés teljes vertikumát lefedve, az istállótól az asztalig képes információt szolgáltatni.
Munkatársaink új publikációjának témája a szabadalmi hálózatok vizsgálata, amely segítheti a feltörekvő technológiák azonosítását.
2023. december 6-án 10 és 15 óra között megrendezésre került az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös workshopja újonnan felmerülő kockázatok azonosítása témakörében.
Megújult a német BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) által létrehozott World Food Safety Almanac honlapja.
A DÉOKFII változatlan formában, de új néven, Digitális Élelmiszertudományi Tanszékként folytatja tovább működését.
2023. június 13-16. között zajlott Budapesten a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS) 42. szakmai ülése. A találkozón több munkaanyag elfogadásra került.
A DÉOKFII legújabb tudományos eredményeinek bemutatására került sor az IAFP (International Association for Food Protection) konferencián egy elődás és egy poszterkiállítás keretén belül.