Ezek az anyagok döntő szerepet játszanak az immunrendszer fejlődésében, és bizonyítottan hatással vannak a gyermekek korai fejlődésére és jövőbeli egészségére. Az EXOSOMM olyan technológiát hozott létre, amellyel a sajtkészítés során keletkező, melléktermékek újrafelhasználásával állít elő exoszómákat.
Az innovációt az anyatej egyedülálló egészségügyi tulajdonságai ihlették. Az új technológia célja, hogy az exoszómák tápanyagként szolgáljanak a krónikus anyagcsere-rendellenességek kezelésében és az általános jóllét javításában. A kezdeti kutatások az exoszómák szerepének feltárására összpontosítottak, olyan betegségek kezelésében, mint a Crohn-betegség és a vastagbélgyulladás.
A preklinikai vizsgálatok ígéretes eredményeket mutattak, bizonyítva, hogy az exoszómák csökkenthetik a gyulladásos reakciót egyes bélbetegségek (IBD) esetén, javíthatják a glükóztoleranciát, ezzel megelőzve a szervkárosodást. A vállalat célja, hogy enyhülést nyújtson és javítsa az IBD-s betegek, valamint a cukorbetegek és más anyagcserezavarban szenvedők millióinak életminőségét.
A start-up elsősorban az orvosi élelmiszereket forgalmazó márkák ellátására és étrend tekintetében speciális igényekkel rendelkező egyének számára kifejlesztett élelmiszer-formulák létrehozására összpontosít. Emellett az exoszómák funkcionális összetevőként is felhasználhatók az élelmiszerek és italok széles skáláján.