Névváltozás
A DÉOKFII változatlan formában, de új néven, Digitális Élelmiszertudományi Tanszékként folytatja tovább működését.
A DÉOKFII változatlan formában, de új néven, Digitális Élelmiszertudományi Tanszékként folytatja tovább működését.
2023. június 13-16. között zajlott Budapesten a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS) 42. szakmai ülése. A találkozón több munkaanyag elfogadásra került.
A DÉOKFII legújabb tudományos eredményeinek bemutatására került sor az IAFP (International Association for Food Protection) konferencián egy elődás és egy poszterkiállítás keretén belül.
Örömmel jelentjük be, hogy egy úttörő tudományos cikket jelentettünk meg az újonnan felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatok azonosításáról.
Idén ötödik alkalommal ünnepeljük június 7-én az élelmiszerbiztonság világnapját. A világnap alkalmából ebben az évben az élelmiszer-szabványok jelentőségére hívják fel a figyelmet az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó nemzeti és nemzetközi szervezetek.
Az elmúlt időszakban munkatársaink két, aflatoxinnal foglalkozó tudományos publikációja is megjelent, melyek részletei itt olvashatók.
Márciusban kollégánk, Dr. Farkas Zsuzsa szakértőként vett részt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által szervezett Future Food & Feed Lab workshop-on.
Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) adatokkal foglalkozó tanácsadó csoportjának (Advisory Group on Data, AGoD) 2022. évi jelentése.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2024-ben újítja meg Tudományos Testületeinek (Paneljeinek) és Tudományos Bizottságának tagságát. Az erre vonatkozó felhívás a közelmúltban jelent meg az EFSA honlapján.
Intézetünk fogadó félként vett részt a 2021/2022-es EU-FORA ösztöndíj programban. A nálunk járt ösztöndíjas tevékenységéről készült beszámoló az EFSA Journal különszámában került publikálásra.