EFSA vállalati videó
Megjelent az EFSA új vállalati videója, melyben bemutatják az EFSA céljait és partnereit, akikkel szoros együttműködésben azon dolgoznak, hogy az EU polgárait a legjobb élelmiszer-biztonsági normák védjék.
Megjelent az EFSA új vállalati videója, melyben bemutatják az EFSA céljait és partnereit, akikkel szoros együttműködésben azon dolgoznak, hogy az EU polgárait a legjobb élelmiszer-biztonsági normák védjék.
Megújult a német BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) által létrehozott World Food Safety Almanac honlapja.
Gyakran egymás szinonimájaként használják, azonban a kettő korántsem ugyanazt jelenti. Az EFSA új mini kampányában a két fogalom közötti különbségre hívja fel a figyelmet.
A DÉOKFII változatlan formában, de új néven, Digitális Élelmiszertudományi Tanszékként folytatja tovább működését.
2023. június 13-16. között zajlott Budapesten a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS) 42. szakmai ülése. A találkozón több munkaanyag elfogadásra került.
A DÉOKFII legújabb tudományos eredményeinek bemutatására került sor az IAFP (International Association for Food Protection) konferencián egy elődás és egy poszterkiállítás keretén belül.
Örömmel jelentjük be, hogy egy úttörő tudományos cikket jelentettünk meg az újonnan felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatok azonosításáról.
Idén ötödik alkalommal ünnepeljük június 7-én az élelmiszerbiztonság világnapját. A világnap alkalmából ebben az évben az élelmiszer-szabványok jelentőségére hívják fel a figyelmet az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó nemzeti és nemzetközi szervezetek.
Az elmúlt időszakban munkatársaink két, aflatoxinnal foglalkozó tudományos publikációja is megjelent, melyek részletei itt olvashatók.
Márciusban kollégánk, Dr. Farkas Zsuzsa szakértőként vett részt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által szervezett Future Food & Feed Lab workshop-on.