Munkatársaink
Ismerje meg Kollégáinkat.
Dr. Süth Miklós
Igazgató
Süth Miklós állatorvosdoktor, élelmiszer-higiénikus szakállatorvos. 2003 és 2010 között a közigazgatásban dolgozott vezető beosztásokban, többek között mint országos főállatorvos. 2010 és 2018 között a Fornetti Franchise stratégiai igazgatója volt. 2018-tól az Állatorvostudományi Egyetem rektori főtanácsadója. 2020 áprilisától a DÉOKFII igazgatói tisztségét is betölti.
Dr. Jóźwiak Ákos Bernard
Igazgatóhelyettes
Jóźwiak Ákos Bernard állatorvos, az állatorvos-tudományok doktora. 15 éven át a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH) és annak elődeinél dolgozott különféle pozíciókban. Az utóbbi években a stratégiai tervezés, az élelmiszer-biztonsági kockázatértékelés és adatelemzés területén dolgozott. A DÉOKFII megalakulása óta igazgatóhelyettesi pozíciót tölt be.
Csorba Szilveszter
élelmiszerlánc adatelemző
Csorba Szilveszter okleveles környezetmérnök agrár-környezetvédelmi szakiránnyal. 11 éven át dolgozott a NÉBIH-nél és annak jogelődjénél. Előbb a talajvédelmi hatósági döntést támogató elemzési folyamatok kidolgozásában, valamint alkalmazott talajtani kutatásokban vett részt, majd adatelemzéssel foglalkozott. Az Intézetnél főbb feladatai közé tartozik komplex adatelemzési módszertanok fejlesztése és bevezetése.
Dr. Engelhardt Tekla
élelmiszerlánc adatelemző
Engelhardt Tekla élelmiszermérnök, az élelmiszertudományok doktora. Tudományos kutatómunkája az élelmiszerbiztonság területén kezdte meg 2011-ben a diploma megszerzése után. 2017-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban dolgozott mint elemző. Az Intézetben fő feladatai az oktatás koordinálása, posztgraduális képzések kialakítása, elindítása; labor igényű munkák irányítása.
Dr. Farkas Zsuzsa
élelmiszerlánc adatelemző
Farkas Zsuzsa biológus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az élelmiszertudományok doktora. 7 éven át dolgozott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH). Az Intézetben a fő feladatai az újonnan felmerülő kockázatok azonosításának, valamint az ezeket támogató adatelemzési módszerek kutatás-fejlesztésének koordinálása és alkalmazásának felügyelete.
Országh Erika
élelmiszerlánc adatelemző
Országh Erika okleves szociológus és egészségpolitikai szakértői (egészség-gazdaságtani specializáció) végzettséggel rendelkezik. Közel 6 éven át a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH) dolgozott. Az Intézetben fő feladata az egészségügyi technológia értékelés módszertanát alkalmazó elemzések, például költség-hasznossági vagy kockázat-haszon elemzések készítése, továbbá részt vesz különböző adatelemzési feladatokban.
Dr. Strang Orsolya
Élelmiszerlánc adatelemző
Strang Orsolya okleveles biológus, a biológia tudományok doktora. 6 éven át dolgozott a Szegedi Tudományegyetemen kutatóként. Kutatási témái közé tartozott a lignocellulóz tartalmú szubsztrátokból történő biogáztermelés valamint probiotikus és szájüregi patogén baktériumok kölcsönhatásának vizsgálata. Az Intézetben feladatai közé tartozik az újonnan felmerülő kockázatok azonosítása, kockázatbecslés és adatelemzés.
Dr. Zentai Andrea
élelmiszerlánc adatelemző
Zentai Andrea biomérnök, az élelmiszertudományok doktora. 13 éven át dolgozott a NÉBIH-nél és jogelődjénél kockázatbecslési munkatárs, élelmiszerbiztonsági koordinátor és elemző munkakörökben. Részt vett a Codex Alimentarius hazai működtetésében és a Codex analitikai szakbizottságának szakmai szervezésében, továbbá adatelemzéssel és kockázatbecsléssel foglalkozott. Az Intézetben az újonnan felmerülő kockázatok azonosításában, a kockázatbecslésben és az oktatással kapcsolatos feladatokban vesz részt.
Dr. Farkas Máté
Élelmiszerlánc adatelemző
Farkas Máté állatorvos, 2023-ban végzett az Állatorvostudományi Egyetemen. Szakdolgozatát bakpulykák rendellenes magatartásformáit befolyásoló környezeti tényezők hatásáról írta. Érdeklődési területei közé tartozik a baromfiegészségügy, állathigiénia, állatjóllét, élelmiszer-higiénia és annak digitalizációja. Az Intézetnél kutató-elemző pozícióban tevékenykedik.
Dr. Kocsner Tibor
Biobiztonsági koordinátor
Kocsner Tibor állatorvosdoktor, igazgatási és járványügyi szakállatorvos. Dolgozott magánállatorvosként, pathológusként a Növény és Talajvédelmi Szolgálat Ökotoxikológiai Laboratóriumában. 25 éven keresztül az állami állategészségügyi szolgálatban dolgozott helyi, regionális és országos szinten is, mint hatósági állatorvos, megyei szakállatorvos, elnöki tanácsadó. Jelenleg az Intézet állatorvosaként részt vesz az élelmiszerhigiénia kurzus oktatásában és az Egyetem biobiztonsággal kapcsolatos feladataiban is.
Dr. Bittsánszky András
Egyetemi adjunktus
Dr. Bittsánszky András agrármérnök, növénytermesztési és kertészeti tudományok doktora. Jelenlegi érdeklődési területe az élelmiszer-mikrobiológia és az élelmiszer-higiénia. Kutatásai a mezőgazdasági termelésre és az élelmiszer-feldolgozásra összpontosítanak, elsődleges célja, hogy biztonságos és jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalunkra. Az Intézet részmunkaidős adjunktusa.
Dr. Tóth András József
Egyetemi adjunktus
Tóth András József okleveles közgazdász, a gazdálkodás és szervezéstudományok doktora. Kutatási területe az élelmiszerbiztonság-menedzsment, az élelmezésbiztonság és a gyors mikrobiológiai módszerek alkalmazhatósága az élelmiszerhigiéniai felügyeleti rendszerekben. Az Intézet részmunkaidős adjunktusa.