Magyar nyelvű előadás: Helyes táplálkozás és gasztronómia
Helyes táplálkozás és gasztronómia című kurzus magyar nyelven
A tantárgy általános célja:
Az állatorvos egyik fontos feladata, hogy egészséges, jólétben felnevelt haszonállatokkal járuljon hozzá egészséges, teljes értékű élelmiszerek előállításához. De mitől lesz egy élelmiszer egészséges? Van-e egyáltalán egészséges élelmiszer? Sok hit és tévhit kering az egészséges táplálkozás körül. A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék, és mélyebb ismereteket szerezzenek az élelmiszerágazat működéséről, az élelmiszerbiztonság alapjairól, a gasztronómiáról, táplálkozástudományról. A szakterület kérdéseinek tudományos ismertetése mellett bemutatásra kerülnek a divatos gasztronómiai és táplálkozási trendek, valamint a jövő kutatási és fejlesztési irányai is.
Október 13-án 14.15-16.00 óra között, a C épület Urbányi László előadótermében lesz a következő 2 tanóra, melyek témája a következő:
– Élelmiszer-szennyezőanyagok II. – mikrobiológiai szennyezők
– Élelmiszerbiztonsági alapok.
Előadó: Dr. Engelhardt Tekla és Dr. Jóźwiak Ákos, DÉOKFII