Magyar nyelvű előadás: Helyes táplálkozás és gasztronómia
Helyes táplálkozás és gasztronómia című kurzus magyar nyelven
A tantárgy általános célja:
Az állatorvos egyik fontos feladata, hogy egészséges, jólétben felnevelt haszonállatokkal járuljon hozzá egészséges, teljes értékű élelmiszerek előállításához. De mitől lesz egy élelmiszer egészséges? Van-e egyáltalán egészséges élelmiszer? Sok hit és tévhit kering az egészséges táplálkozás körül. A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék, és mélyebb ismereteket szerezzenek az élelmiszerágazat működéséről, az élelmiszerbiztonság alapjairól, a gasztronómiáról, táplálkozástudományról. A szakterület kérdéseinek tudományos ismertetése mellett bemutatásra kerülnek a divatos gasztronómiai és táplálkozási trendek, valamint a jövő kutatási és fejlesztési irányai is.
December 8-án 14.15-16.00 óra között, a C épület Urbányi László előadótermében kerül sor az utolsó 2 tanóra, melyek témája a következő:
– Táplálkozás epidemiológia
– Táplálkozáskutatók kérdései a jövőben
– Élelmezés-biztonság, hogyan etessünk 9 milliárd embert?
Előadó: Országh Erika / Dr.Farkas Zsuzsa, Dr. Jóźwiak Ákos, Dr. Süth Miklós (DÉOKFII)