Események betöltése

Magyar nyelvű előadás: Helyes táplálkozás és gasztronómia

december 08

Helyes táplálkozás és gasztronómia című kurzus magyar nyelven

A tantárgy általános célja:

Az állatorvos egyik fontos feladata, hogy egészséges, jólétben felnevelt haszonállatokkal járuljon hozzá egészséges, teljes értékű élelmiszerek előállításához. De mitől lesz egy élelmiszer egészséges? Van-e egyáltalán egészséges élelmiszer? Sok hit és tévhit kering az egészséges táplálkozás körül. A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék, és mélyebb ismereteket szerezzenek az élelmiszerágazat működéséről, az élelmiszerbiztonság alapjairól, a gasztronómiáról, táplálkozástudományról. A szakterület kérdéseinek tudományos ismertetése mellett bemutatásra kerülnek a divatos gasztronómiai és táplálkozási trendek, valamint a jövő kutatási és fejlesztési irányai is.

December 8-án 14.15-16.00 óra között, a C épület Urbányi László előadótermében kerül sor az utolsó 2 tanóra, melyek témája a következő:
– Táplálkozás epidemiológia
– Táplálkozáskutatók kérdései a jövőben
– Élelmezés-biztonság, hogyan etessünk 9 milliárd embert?

Előadó: Országh Erika / Dr.Farkas Zsuzsa, Dr. Jóźwiak Ákos, Dr. Süth Miklós (DÉOKFII)

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.12.08.
Időpont:
14:15 - 16:00 UTC+0
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Urbányi László előadó
István utca 2., C épület
Budapest, 1078

Szervező

DÉOKFII
Phone
(1) 478 4100 / 8470
Email
deokfii@univet.hu
View Szervező Website

Hírlevél feliratkozás