Megjelent az újonnan felmerülő kockázatok azonosításával kapcsolatos munkánkat bemutató cikk
Örömmel jelentjük be, hogy egy úttörő tudományos cikket jelentettünk meg az újonnan felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatok azonosításáról.
Örömmel jelentjük be, hogy egy úttörő tudományos cikket jelentettünk meg az újonnan felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatok azonosításáról.
Idén ötödik alkalommal ünnepeljük június 7-én az élelmiszerbiztonság világnapját. A világnap alkalmából ebben az évben az élelmiszer-szabványok jelentőségére hívják fel a figyelmet az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó nemzeti és nemzetközi szervezetek.
Az elmúlt időszakban munkatársaink két, aflatoxinnal foglalkozó tudományos publikációja is megjelent, melyek részletei itt olvashatók.
Márciusban kollégánk, Dr. Farkas Zsuzsa szakértőként vett részt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által szervezett Future Food & Feed Lab workshop-on.
Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) adatokkal foglalkozó tanácsadó csoportjának (Advisory Group on Data, AGoD) 2022. évi jelentése.
Intézetünk fogadó félként vett részt a 2021/2022-es EU-FORA ösztöndíj programban. A nálunk járt ösztöndíjas tevékenységéről készült beszámoló az EFSA Journal különszámában került publikálásra.
A Tanácsadó Fórum, amelynek feladata, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) számára tudományos kérdésekben stratégiai tanácsokat adjon, 2022. december 6-án, 86. berlini ülésén az EFSA-val közös nyilatkozatot fogadott el az Európai Kutatási Térség támogatásáról.
A Bizottság elindította az eddigi legnagyobb nyilvános konzultációját az EU 2014-2027 közötti Horizont kutatási és innovációs programjainak múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
Két projektünk (HOLiFOOD és HE-FARM) indult el 2022. október és november hónappal, amelyek a Horizont Európa program keretében valósulnak meg.
A közelmúltban újabb Horizon Europe projekt nyert el támogatást, melyben Egyetemünk konzorciumi tagként vesz részt.