Dr. Engelhardt Tekla

Tudományos munkatárs

Engelhardt Tekla élelmiszermérnök, az élelmiszertudományok doktora. Tudományos kutatómunkája az élelmiszerbiztonság területén kezdte meg 2011-ben a diploma megszerzése után BCE, Élelmiszertudományi Karon (később SZIE). A doktori munkája során az élelmiszer eredetű patogén mikrobák kimutatásával és szaporodásának gátlásával és annak modellezésével foglalkozott. Ezzel párhuzamosan folyamatosan részt vett különböző élelmiszerbiztonsági iparági problémák feltárásában, tanácsadásban. 2016-ban szerezte meg a tudományos fokozatát.

2017-ben csatlakozott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóságához, mint elemző. Főbb feladatai közé tartozott epidemiológiai előrejelzések készítése; újonnan felmerülő kockázatok azonosítása és a stratégiai tervezéshez szükséges élelmiszerbiztonság fókuszú elemzések készítése. Emellett angol és magyar nyelven oktat Kockázatelemzés kurzusokban a SZIE, Élelmiszertudományi Karon, továbbá doktori témavezetésben vesz részt. Az általa vezetett doktori kutatómunkák az élelmiszerláncban előforduló mikrobiális kockázatok jellemzése és csökkentési lehetőségei köré fókuszálnak.

2013. januárjától tölti be a Hungarian Association for Food Protection titkári tisztséget. 2018. decemberétől az MTA köztestületi tagja (Kémiai Tudományok Osztálya, Élelmiszer-tudományi Bizottság).

A tanszéken fő feladatai az oktatás koordinálása, a posztgraduális képzések kialakítása, elindítása; labor igényű munkák irányítása. Munkája során továbbá részt vesz az újonnan felmerülő kockázatok azonosításában, betegségek terjedésének epidemiológiai modellezésben.

Elérhetőségek

Hírlevél feliratkozás