Dr. Farkas Zsuzsa

Tanszékvezető-helyettes

Dr. Farkas Zsuzsa biológus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az élelmiszertudományok doktora. 7 éven át dolgozott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH). 2013-2017 között az Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság munkatársaként főként élelmiszerekben előforduló kémiai szennyezőkkel kapcsolatos kutatásokkal foglalkozott. A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskoláját ebben az időszakban végezte el. Disszertációjának témája kémiai szennyezők mintavételi és mérési bizonytalansága, mintavételi tervek optimalizálása.

2017-2020 között a NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóságán dolgozott adatelemzőként. Fő feladatai az újonnan felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatok azonosítási módszertanának kidolgozása, az azonosítást támogató adatelemzési, adatbányászati algoritmusok kidolgozása, valamint epidemiológiai modellezési feladatok voltak. Emellett részt vett stratégiaalkotással, stratégiai elemzésekkel kapcsolatos anyagok kidolgozásában, élelmiszerbiztonsági kockázatértékelési feladatokban. Részt vett számos hazai és nemzetközi kutatási projektben, aflatoxinokkal kapcsolatos kutatási projektben szakmai projektvezetőként. A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának vendégoktatója.

A FAO-WHO Analitikai és Mintavételi Módszerek Codex Bizottság (Codex Committee on Methods of Analysis and Sampling (CCMAS)) mintavételi szabványokkal kapcsolatos munkák hazai szakmai vezetője 2018 óta, illetve a nemzetközi bizottság alelnöke 2020 óta. 2019 óta az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) Újonnan Felmerülő Kockázatok Hálózatának helyettes tagja.

A tanszéken fő feladatai az újonnan felmerülő kockázatok azonosításának, valamint az ezeket támogató adatelemzési módszerek kutatás-fejlesztésének koordinálása és alkalmazásának felügyelete, illetve betegségek terjedésének epidemiológiai modellezése.

Elérhetőségek

Hírlevél feliratkozás