Országh Erika

Élelmiszerlánc adatelemző

Országh Erika okleves szociológus és egészségpolitikai szakértői (egészség-gazdaságtani specializáció) végzettséggel rendelkezik. Közel 6 éven át a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH) dolgozott. Részt vett az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia céljainak megvalósulását nyomon követő indikátorrendszer kidolgozásában és a kapcsolódó adatgyűjtésekben, fogyasztói és vállalkozói felmérések megtervezésében és az adatok elemzésében. Emellett különböző élelmiszerlánc-biztonság témához kapcsolódó adatgyűjtési és elemzési munkákban, stratégiai helyzetelemzések készítésében segédkezett, illetve az újonnan felmerülő kockázatok azonosításával is foglalkozott. Az utóbbi években elsősorban az élelmiszer eredetű megbetegedések gazdasági terheinek meghatározásában és az egészségügyi technológia értékelés módszertanának az élelmiszerbiztonság területére való adaptálási lehetőségeinek (Food HTA) feltérképezésében vett részt.

Jelenleg az EFSA kommunikációs szakértői hálózatának (CEN) tagja, amelyen keresztül a társadalomtudományi módszerek élelmiszerbiztonsági kockázatértékelés folyamatába való adaptálását támogatja.

A tanszéken fő feladata az egészségügyi technológiaértékelés módszertanát alkalmazó elemzések készítése, például gazdasági betegségteher számítások, költség-hasznossági vagy kockázat-haszon elemzések, koordinálja a DÉT kommunikációs tevékenységeit, továbbá részt vesz az újonnan felmerülő kockázatok azonosításában.

Elérhetőségek

Hírlevél feliratkozás