A találkozón mintegy 150 szakértő vett részt 50 ország és 10 nemzetközi szervezet képviseletében. 2022 óta Dr. Nagy Attila (Nébih ÉLI) elnök munkáját alelnökként az Állatorvostudományi Egyetem Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézetének munkatársa, dr. Farkas Zsuzsa segíti.
A Főbizottság őszi ülését követően elfogadhatják a mérési bizonytalanságról szóló útmutatót, a mintavételi szabályokat összefoglaló dokumentumot, a jelenleg használt módszergyűjteményben frissíthetik a feldolgozott gyümölcsök és zöldségek, illetve a zsírok-olajok területén használt szabványokat és mérési módszereket.
A jövőben a bizottság az alábbi témákkal foglalkozhat:
- gyümölcslevek, halak, halászati termékek módszereinek áttekintése
- nitrit és nitrát teljesítménykritériumok meghatározása
- a mintavételt segítő applikáció fejlesztése
- az allergének esetén a megfelelő analitikai módszerek kiválasztásának elősegítése.
Forrás: Nébih