A workshop első felében a Digitális Élelmiszertudományi Tanszék munkatársai, Dr. Józwiak Ákos és Dr. Farkas Zsuzsa tartottak előadásokat az újonnan felmerülő kockázatokkal, az élelmiszerláncra ható driverekkel és ezek azonosításával kapcsolatban. Az általános ismeretek átadásán túl a résztvevők az adatelemzés rejtelmeibe is betekintést kaptak, valamint a Tanszék által azonosított számos újonnan felmerülő kockázat közül esettanulmányok is bemutatásra kerültek főként olyan napjainkban releváns témakörökben, mint a fogyasztói szokások változásához, a fenntarthatósághoz, valamint az antimikrobiális rezisztenciához köthető újonnan felmerülő kockázatok.
A workshop második felében a résztvevők interaktív formában feltett kérdések kapcsán kifejezhették igényeiket az újonnan felmerülő kockázatok kapcsán (speciális termékek, veszélyek, kockázatok), információt szolgáltattak általuk ismert kockázatokról. A kérdésekre adott válaszok alapján a szakértőknek igénye lenne a további kooperációra és információmegosztásra, szívesen részt vennének a jövőben hasonló workshopokon, mely platformként szolgálna a szakértői közösség kialakításának egyik alappilléreként.
Az előadások elérhetők a DÉT honlapján a Publikációk aloldalon.