A halakon csak egyszeri alkalommal kell biopsziát végezni, amihez nem kell őket elpusztítani. Ezután az őssejt technológiával, laboratóriumi körülmények között, teljes sejtvonalakat (halfajokat) alakítanak ki.
A cég két egyszerű terméket, halrudacskákat és halgolyókat készít, a tenyésztett halsejtek és növényi fehérjék felhasználásával, melyek a főzés és ízhatás optimalizálására szolgálnak. A folyamat fenntarthatósága a “halhatatlan” sejtek alkalmazásában rejlik, vagyis, míg a “normál” sejtek véges ideig osztódnak, addig ezek a halhatatlan sejtek elméletileg végtelenségig duplikálódnak.
A német cég első célpontja Szingapúr, ezt követően az Egyesült Államokban, EU-ban és az Egyesült Királyságban tervezik termékük engedélyeztetését. A szupermarketek polcaira valószínűleg 2025-re kerülhet majd a termék. A Bluu Seafood mellett számos cég kísérletezik világszerte laboratóriumban tenyésztett halak és haltermékek előállításával (Finless, BlueNalu, Wildtype, Steakholder Foods, stb).