Az élelmiszerekkel érintkező kesztyűk jelentős része szennyezett
Az Egyesült Államokba importált védőkesztyűk milliárdjai potenciális kémiai és mikrobiológiai szennyezőanyagokkal érkeznek, ellenőrzés nélkül. Az élelmiszeriparban használt kesztyűknél nem követelmény, hogy tiszták és érintetlenek legyenek vagy hogy behozatalkor teszteljék őket kémiai vagy mikrobiológiai szennyezésre.

Becslések szerint naponta 328 millió kesztyűt használnak az Egyesült Államokban az élelmiszer feldolgozásban, étel kiszolgálásban, egészségügyi ellátásban, rendfenntartásban vagy az iparban. A kesztyűn lévő toxinok számos potenciális egészségügyi problémához vezethetnek beleértve a karcinogenitást, endokrinológiai zavart, termékenységi zavart, anyagcserezavart és bőrbetegségeket, például dermatitist. A mikrobiológiai szennyezés fő oka a szennyezett víznek tulajdonítható, az olcsó és gyakran toxikus összetevők meggyengítik a kesztyűket, amely szakadáshoz vezethet.

26 importált márka 2800 kesztyűjét genomikailag tesztelték patogénekre és a vizsgált kesztyűk 50%-án fekális eredetű organizmusokat találtak, 260 egyedi és életképes mikrobával egyetemben beleértve az E. coli, Listeria, Salmonella, Streptococcus, Staphylococcus, Anthrax, és különböző gombák, például Aspergillus. A kesztyűbiztonság nagyon fontos az élelmiszer feldolgozásban és kiszolgálásban, hogy biztosítsa, hogy a kesztyű nem szennyezi be az ételt.

 Egy újabb útmutatás szerint az FDA megerősítette, hogy a kesztyű 1. zónájú élelmiszerrel érintkező felületnek számít, amelyre az jellemző, hogy közvetlen érintkezik az élelmiszerrel és a termék beszennyeződésének itt a legnagyobb az esélye. 2023. szeptemberében már 228 orvosi kesztyűgyártót helyeztek az FDA import figyelmeztetés egyszer használatos orvosi kesztyűk listájára. A felsorolt vállalatok legnagyobb része kínai (136), malajziai (42) és tajvani (25).

Frissítések

Hírlevél feliratkozás