A tanulmány megállapította, hogy a beporzók számára vonzó növények, mint például a repce, valószínűleg érintettek peszticid tekintetében, ami növeli a pollen és nektár révén a peszticidkeverékeknek való kitettség kockázatát. A kutatók olyan neonikotinoid rovarölő szereket is kimutattak, mint a klotianidin, az imidakloprid, a tiakloprid és a tiametoxam, amelyek hosszú ideig a környezetben maradhatnak. Az azoxistrobin, boszkalid és klotianidin szermaradványok kombinációja volt a leggyakoribb virágporban és a nektárban. Peszticidek keverékeit több esetben mutattak ki, mint az egyes vegyületeket, és a beporzókra és a nem célszervezetekre gyakorolt hatásuk még nem teljesen tisztázott.
A kutatás döntő fontosságú a peszticid-szermaradványok írországi megértéséhez, mivel Írország célja, hogy az Európai Bizottság Farm to Fork stratégiája keretében 50%-kal csökkentse a kémiai peszticidek használatát és kockázatát. Az eredmények rávilágítanak arra, fontos lenne a különböző vegyületek környezetben való terjedésének, fennmaradásának, és hosszú távú hatásainak megismerése a beporzókra és más szervezetekre.