Események betöltése

EFSA nyilvános rendezvény a tudományos véleményekről | Broilerek és tojótyúkok

március 28

Az állatjólét az Európai Unió „a termelőtől a fogyasztóig” (F2F) stratégiájának szerves részét képezi, amelynek célja az európai mezőgazdasági gyakorlatok fenntarthatóbbá tétele. A stratégia részeként az EU megkezdi állatjóléti jogszabályai átfogó felülvizsgálatát, amelyre vonatkozóan az EFSA-t felkérték, hogy adjon új tanácsot, amely tükrözi a legfrissebb tudományos kutatásokat és adatokat. Az EFSA által kapott megbízások az állatjóléttel, különösen a ketrecek állattenyésztésben való használatával kapcsolatos növekvő lakossági aggodalmakat is tükrözik. 1,4 millió polgár írt alá egy európai polgári kezdeményezést (End the Cage Age), amely az ilyen ketrecek használatának beszüntetésére szólított fel, és mintegy 170 szervezet támogatta.

Ez az online esemény a tojótyúkok mezőgazdasági üzemekben való jólétéről és a brojlercsirkék mezőgazdasági üzemekben való jólétéről szóló tudományos vélemények közelmúltbeli közzétételét követi. Meghatározza az EFSA és az érdekelt felek közötti nyílt vita színterét.

Az esemény ismerteti az EFSA által a „termelőtől a fogyasztóig” megbízatás keretében az állatjóléttel kapcsolatban végzett munkát, különösen a brojlercsirkék és a tojótyúkok esetében. A résztvevőknek lehetőségük lesz kérdéseket feltenni.

A találkozó nyilvános, és bárki számára nyitva áll, aki szakértelemmel vagy érdekeltséggel rendelkezik az állatjólét területén.

 

Regisztrálni 2023. március 24. 12 óráig lehet a következő linken: https://events.efsa.europa.eu/event/ar/396/info-session-on-scientific-opinions-on-welfare-in-broilers-and-laying-hens

 

Esemény megosztása

454562
DD
nap
HH
óra
MM
perc
SS
mperc

Részletek

Dátum:
március 28.
Időpont:
14:30 - 17:00 CEST
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.efsa.europa.eu/hu/events/public-event-scientific-opinions-broilers-laying-hens#

Helyszín

Online

Szervező

EFSA
View Szervező Website