Események betöltése

“Shaping the future of livestock farming through research” konferencia

június 13

A rendezvényre 2022. június 13-án, hétfőn kerül sor, amely angol-francia és francia-angol szinkrontolmácsolással zajlik, korlátozott fizikai jelenléttel (Párizsban) és on-line részvétellel.

A rendezvény az európai polgárok, a jelen és a jövő generációinak elvárásait veszi górcső alá, és azt vizsgálja, hogy napjaink kutatásai hogyan segíthetik a jövő állategészségügyét és állattenyésztését.

Az első fontos kérdés az állatok és az őket gondozó emberek jólétére vonatkozik, és a “One Welfare” koncepción keresztül kerül megvitatásra. A fogyasztók, az állatok és a környezet egészségét egyaránt figyelembe vevő, átfogó “One Health” kezdeményezés kihívásaival az agrár-ökológia és az éghajlatváltozás szempontjából foglalkoznak.

Bemutatásra kerül, hogyan kíván az Európai Unió hozzájárulni ezen kihívások leküzdéséhez, így például a folyamatosan kiépülő “állat-egészségügyi és állatjóléti partnerség” koncepciója (Horizont Európa, az EU kutatási és innovációs keretprogramja, 2021-2027).

Milyen kutatásokra van szükség a környezettel, valamint az állatok és az emberek jólétével összhangban lévő állattenyésztés támogatásához egy olyan mezőgazdaság keretein belül, amely visszatér a helyi, körkörös és fenntartható mezőgazdasághoz, és amely kevesebb antimikrobiális szert kíván felhasználni? Milyen genetikai háttér alkalmas erre az újfajta gazdálkodásra?

Végezetül a konferencia a következő kérdéssel is foglalkozik: milyen típusú képzésre van szükség ahhoz, hogy a kutatási eredményeket sikeresen át lehessen adni az átalakulóban lévő gazdaságoknak?

A rendezvény, amelyen kutatók, döntéshozók és az állattenyésztés világának szereplői is képviseltetik magukat, kerekasztal-beszélgetéssel zárul, amelyen az állategészségügyben és az állattenyésztésben érdekelt felek megvitatják elképzeléseiket és gondolataikat mindezen kutatási kérdésekkel kapcsolatban.

A konferencia ismertetője: https://ptolemee.com/elevage-demain-2022/ELEVAGE-DE-DEMAIN-SAVE-THE-DATE-EN.pdf

A konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely a következő linken érhető el: https://ptolemee.com/elevage-demain-2022/inscription-en.html.

Online becsatlakozásra még lehet regisztrálni.

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2022.06.13.
Időpont:
09:00 - 18:00 CEST
Esemény kategória:
Esemény címkék:
Honlap:
https://ptolemee.com/elevage-demain-2022/ELEVAGE-DE-DEMAIN-SAVE-THE-DATE-EN.pdf

Helyszín

Párizs vagy online

Hírlevél feliratkozás