Események betöltése

Workshop az élelmiszerekben előforduló veszélyek kockázati rangsorolásával kapcsolatban

október 19 - október 20

A workshop 2022. október 19-20-án kerül megrendezésre a svédországi Uppsalában, de online részvételre is lesz lehetőség.

A helyszíni részvételre vonatkozó regisztrációs határidő 2022. július 15. A fizikai részvétel 65 főre korlátozódik.

Az online részvételre vonatkozó regisztrációs határidő szeptember 5. Legfeljebb 200 fő vehet részt online, és az online részvétel a workshop első napjára korlátozódik.

A workshop a kockázatelemzés – elsősorban a kockázatértékelés, de a kockázatkezelés és a kockázati kommunikáció – területén dolgozó szakembereknek szól. Kockázati rangsorolás alatt 1) kémiai és/vagy mikrobiológiai veszély rangsorolását értjük egy vagy több élelmiszer/élelmiszercsoport tekintetében, vagy 2) élelmiszerek/élelmiszercsoportok rangsorolását egy vagy több veszély tekintetében.

Bár a konkrét téma a kockázati rangsorolás, a workshop a kockázat-haszon értékelések szempontjából is releváns, mivel az összehasonlító mérőszámok használata mindkét területen fontos elem. Általánosabb értelemben a workshop a kockázat szempontjából releváns, több területről és forrásból származó adatok figyelembevételével és integrálásával foglalkozik.

A workshop első napján bevezetés és áttekintés hangzik el a kockázati rangsorolás területéről, amelyet a vegyi anyagokra, valamint a vegyi és mikrobiológiai veszélyekre vonatkozó konkrét megközelítésekről/eszközökről és kapcsolódó módszerekről szóló előadások követnek. A nap második részében a tágabb kontextus, beleértve a döntéshozatalt és a kockázati kommunikációt is. A workshop második napja a kulcsfontosságú témák csoportokban történő megvitatására szolgál. Minden csoport az alábbi témák egyikét fogja megvitatni:

  • A kockázati rangsorolás célja és értéke
  • Közös szemlélet
  • Kihívások és jövőbeli fejlemények

További információ az alábbi linken:

Workshop on Risk Ranking of Hazards in Foods (livsmedelsverket.se)

 

A hírt a Nébih és az EFSA által működtetett EFSA Focal Point osztotta meg.

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Kezdés:
2022.10.19. 08:30 CEST
Vége:
2022.10.20. 12:30 CEST
Esemény kategória:
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/kurser-och-seminarier/workshop-on-risk-ranking

Helyszín

Uppsala és online

Szervező

Svéd Élelmiszer-ügynökség és Finn Élelmiszerügyi Hatóság

Hírlevél feliratkozás