Események betöltése

27. EFSA tudományos kollokvium a sejtkultúrából származó élelmiszerekkel és élelmiszer összetevőkkel kapcsolatban

május 11 - május 12

A szövettechnológia, a sejtkultúra és a szintetikus biológia terén a közelmúltban elért eredmények új technológiai megközelítések és termékek előtt nyitották meg az utat az agrár-élelmiszeripari ágazatban. Ezek közül kiemelkednek a sejtkultúrából származó állati vagy növényi eredetű élelmiszerek és a precíziós fermentációval előállított élelmiszer-összetevők.

Az uniós rendszerben az ilyen típusú termékek forgalomba hozatal előtti engedélyezéséhez különböző ágazati szabályozási keretek – például az új élelmiszerekről és az élelmiszer-adalékanyagokról szóló rendeletek – szükségesek, amelyekben az EFSA tudományos szakvéleménye is szerepel. Ezért alapvető fontosságú, hogy az EFSA kockázatértékelési módszerei és szakértelme lépést tartson ezekkel a technológiai fejlesztésekkel.

AZ EFSA ezzel a rendezvénnyel egy asztalhoz ülteti az érintett szakértőket és érdekelt feleket, hogy megvitassák a témával kapcsolatos aktuális trendeket és kutatásokat, valamint az EFSA kockázatértékelésének célszerűségét biztosító követelményeket.

A kollokvium céljai:

  • Az agrár-élelmiszeripari rendszer azon ágazatainak azonosítása, amelyek a sejtkultúrából származó élelmiszerek és élelmiszer-összetevők szempontjából relevánsak
  • A vonatkozó koncepciók, technológiák és származékos termékek jelenlegi állásának áttekintése
  • A felmerülő biztonsági és módszertani szempontok és az EFSA kockázatértékelési megközelítéseire gyakorolt hatásuk megvitatása.

A rendezvényt a sejtkultúrából származó élelmiszerek és élelmiszer-összetevők kockázatértékelésében érdekelt vagy érintett valamennyi érdekelt félnek szánják.

Az eseményre 2023. februárjától lehet regisztrálni.

További részletek és regisztrációs lehetőség: https://www.efsa.europa.eu/en/events/efsas-scientific-colloquium-27-cell-culture-derived-foods-and-food-ingre

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Kezdés:
2023.05.11. 09:00 CEST
Vége:
2023.05.12. 17:00 CEST
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.efsa.europa.eu/en/events/efsas-scientific-colloquium-27-cell-culture-derived-foods-and-food-ingredients

Helyszín

Brüsszel és online

Szervező

EFSA
View Szervező Website

Hírlevél feliratkozás