Események betöltése

Webinárium – PFAS helyzete az északi régióban

szeptember 18

A PFAS a fluortartalmú anyagok széles körét fedi le, amelyeket évtizedek óta használnak, és még mindig számtalan termékben használják. A „Forever Chemicals” néven is ismert anyagok kémiailag rendkívül stabilak, és folyamatosan felhalmozódnak az emberekben és az állatokban, valamint a környezetben, így kockázatot jelenthetnek az állatok és az emberek egészségére.

A 2023. szeptember 18-i webináriumon a kutatók, az élelmiszeripari és vegyipari hatóságok megvitatják a PFAS jelenlegi ismereteit az északi régióban és megpróbálnak választ adni az alábbi kérdésekre:

  • Hogyan hat a PFAS az egészségre?
  • Mik a kockázatok?
  • Hol található a PFAS és milyen mértékben?
  • Mit tesznek a hatóságok, és hogyan lehetséges a PFAS eltávolítása vagy elkerülése?
  • Mi az, amit nem tudunk, és mivel kapcsolatban van szükségünk további ismeretekre?

A webináriumot a Dán DTU Nemzeti Élelmiszerintézet (DTU Fødevareinstituttet), a Finn Élelmiszerügyi Hatóság (Ruokavirasto, Livsmedelsverket), a Norvég Élelmiszerügyi és Környezetvédelmi Tudományos Bizottság (Vitenskabskomiteen for mat og miljø) és a Svéd Élelmiszerügynökség (Livsmedelsverket) közösen szervezik.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni legkésőbb 2023. szeptember 16-ig lehet a DTU Nemzeti Élelmiszerintézet honlapján.

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2023.09.18.
Időpont:
09:00 - 15:00 CEST
Esemény kategória:
Honlap:
https://food.email.dtu.dk/p/7IEI-3HO/webinar-on-pfas-in-the-nordic-region

Helyszín

Online

Hírlevél feliratkozás