Események betöltése

Epidemiológiai tanulmányok felhasználása az egészségügyi kockázatértékelésben: relevancia, megbízhatóság és okozati összefüggés

november 09 - november 10

A konferencia egy kétnapos rendezvény, amely konferencia előtti workshopokból, meghívott és benyújtott előadásokból, illetve interaktív ülésekből áll majd. Epidemiológusok, egészségügyi statisztikusok, kockázatértékelők, járványügyi bizonyítékok egyéb felhasználói (pl. toxikológusok és táplálkozási szakértők), valamint kockázatmenedzserek és érdekelt felek jelentkezését várják, akik a konferencia keretein belül megoszthatják és megvitathatják a tapasztalataikat az epidemiológiai adatok egészségügyi kockázatértékeléshez történő felhasználásának elősegítése érdekében.

Az esemény 3 fő témája:

  • Epidemiológiai tanulmányok felhasználása az egészségügyi kockázatértékelésben: Vita és eszmecsere az epidemiológiai bizonyítékok kockázatértékelésben való felhasználásának jelenlegi helyzetéről.
  • Az egyes epidemiológiai tanulmányok kritikus értékelése: A bizonyítékok kritikai értékelése központi szerepet játszik a kockázatértékelés területén, ezért jól megalapozott és szabványosított módszereket igényel. Az epidemiológiai tanulmányok kritikai értékelésének és a torzítások kockázatának (risk of bias, RoB) értékelésének területén bevált módszerek és eszközök, valamint új fejlesztések kerülnek bemutatásra és megvitatásra.
  • Az ok-okozati összefüggésre vonatkozó epidemiológiai bizonyítékok értékelése: Ebben a témakörben bemutatják és megvitatják az epidemiológiai vizsgálatokból származó bizonyítékok felhasználásának jelenlegi szempontjait az ok-okozati összefüggésekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásához.

A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amelyre 2023. október 25-ig van lehetőség. A részletes program augusztus végétől lesz elérhető.

További információkért és a regisztrációhoz keresse fel a BfR dedikált honlapját.

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Kezdés:
2023.11.09. 08:00 CET
Vége:
2023.11.10. 17:00 CET
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.bfr-akademie.de/english/events/epistud2023.html

Helyszín

Berlin, Németország

Szervező

EFSA és BfR

Hírlevél feliratkozás