Események betöltése

EU AI Talk – Live Edition

november 30

2018-ban az Európai Bizottság a mesterséges intelligenciával és a robotikával kapcsolatos európai megközelítést terjesztett elő, amelynek célja a mesterséges intelligencia európai fejlesztésének támogatása és erősítése. Ezt követően és az európai törekvésekhez igazodva az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) más vezető ügynökségek (CDT, EMA, EUIPO) támogatásával elindította a “Joint EU Forces on AI” elnevezésű alulról jövő kezdeményezést. A cél a mesterséges intelligencia előnyeinek közös feltárása és kiaknázása, a tudásmegosztás és a szinergiák előmozdítása.

Ezen folyamat részeként jött létre az EU AI Virtual Community, amely a mesterséges intelligenciával kapcsolatos együttműködés és tudásmegosztás elősegítésére szolgáló fórum. A Közösség által szervezett rendszeres online virtuális rendezvények részeként az EU AI Talk meghívott előadói a mesterséges intelligenciához és az Európai Unióhoz kapcsolódó témáról osztják meg nézeteiket és cserélnek eszméket.

Az EU AI Talk – Live Edition célja, hogy a mesterséges intelligencia jelentőségéről és lehetőségeiről elmélkedjen az Európai Unión belül, pontosabban a közszektor és az uniós ügynökségek tekintetében. Emellett ez az esemény lesz az első a maga nemében, amely az EU AI Virtual Community tagjain kívül a nyilvánosság és más meghívottak előtt is nyitva áll.

Az eseményre már lehet regisztrálni, egészen 2022. november 23-án éjfélig.

További részletek és regisztráció: https://www.efsa.europa.eu/en/events/eu-ai-talk-live-edition

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2022.11.30.
Időpont:
15:00 - 17:00 CET
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.efsa.europa.eu/en/events/eu-ai-talk-live-edition

Helyszín

Online

Szervező

EFSA
View Szervező Website

Hírlevél feliratkozás