Események betöltése

Future Food and Feed Lab – Az új élelmiszer-/takarmányforrásokkal és -technológiákkal foglalkozó workshop

március 07 - március 08

Az innováció az egyik legfontosabb hajtóerő a fenntarthatóbb, egészségesebb és inkluzívabb élelmiszerrendszerekre való áttérés felgyorsításában az elsődleges termeléstől a fogyasztásig.

Az élelmiszer- és takarmánytermelési ágazatban az elmúlt évtizedekben jelentős volt az innováció, mind az alkalmazott termelési technológiák, mind pedig az előállított termékek tekintetében. A termelési technológiák és a globális ellátási láncok változásai, valamint az élelmiszer- és takarmánybiztonság garantálásának, az erőforrások fenntartható felhasználásának előmozdításának és a társadalmi aggodalmak kezelésének szükségessége a jövőbeli fejlesztések fő mozgatórugói.

Az innovatív termelési technológiák az élelmiszerek és takarmányok új generációját hozhatják létre, ami az emberi állatok egészségének és a környezetnek a védelme érdekében sokrétű forgalomba hozatal előtti értékelést tesz szükségessé.

Ez az érdekeltek számára szervezett rendezvény az élelmiszer- és takarmányinnovációkkal kapcsolatos fejlettebb tudásbázis kialakításának színterét fogja megteremteni az új élelmiszer- és takarmányforrások és termelési technológiák használatából eredő potenciális gyenge jelek és felmerülő kockázatok értékelésével és/vagy azonosításával.

A rendezvény céljai:

  • Visszajelzéseket gyűjteni az EFSA által az új élelmiszer-/takarmányforrások és termelési technológiák biztonságosságának értékelésére való felkészültség biztosítását célzó projektje során azonosított gyenge jelekről;
  • A gyenge jelek azonosításához használt kutatási módszertan felülvizsgálata;
  • További olyan gyenge jelek azonosítása, amelyek a fent említett projekt során kimaradtak volna;
  • További érdekes élelmiszer- és takarmányforrások és termelési technológiák azonosítása.

 

A rendezvény az új élelmiszer-/takarmányforrások és termelési technológiák biztonságosságának értékelésére való felkészültséget biztosító projekt általános bemutatásával kezdődik, majd a négy kiválasztott altéma részletesebb megvitatása következik, amelyekkel kapcsolatban gyenge jeleket találtak:

  • Sejttenyésztett hús
  • Nanotechnológia
  • Új takarmányok
  • Ehető rovarok

A workshop célközönsége a az új élelmiszer-/takarmányforrások és termelési technológiák, pontosabban az alternatív fehérjeforrások (sejttenyésztett hús és új rovarok), a nanotechnológia, a biotechnológia, az innovatív feldolgozási technológiák, az új élelmiszerek és az új takarmányok területén jártas érdekelt felek, szakemberek.

 

2023. január 11. 10 óráig lehet regisztrálni az eseményre.

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Kezdés:
március 7. 13:00 CET
Vége:
március 8. 13:00 CET
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.efsa.europa.eu/en/events/future-food-and-feed-lab-stakeholder-workshop-new-foodfeed-sources-and-technologies

Helyszín

Milánó

Szervező

EFSA
View Szervező Website

Hírlevél feliratkozás