Események betöltése

Future Food and Feed Lab – Az új élelmiszer-/takarmányforrásokkal és -technológiákkal foglalkozó workshop

március 07 - március 08

Az innováció az egyik legfontosabb hajtóerő a fenntarthatóbb, egészségesebb és inkluzívabb élelmiszerrendszerekre való áttérés felgyorsításában az elsődleges termeléstől a fogyasztásig.

Az élelmiszer- és takarmánytermelési ágazatban az elmúlt évtizedekben jelentős volt az innováció, mind az alkalmazott termelési technológiák, mind pedig az előállított termékek tekintetében. A termelési technológiák és a globális ellátási láncok változásai, valamint az élelmiszer- és takarmánybiztonság garantálásának, az erőforrások fenntartható felhasználásának előmozdításának és a társadalmi aggodalmak kezelésének szükségessége a jövőbeli fejlesztések fő mozgatórugói.

Az innovatív termelési technológiák az élelmiszerek és takarmányok új generációját hozhatják létre, ami az emberi állatok egészségének és a környezetnek a védelme érdekében sokrétű forgalomba hozatal előtti értékelést tesz szükségessé.

Ez az érdekeltek számára szervezett rendezvény az élelmiszer- és takarmányinnovációkkal kapcsolatos fejlettebb tudásbázis kialakításának színterét fogja megteremteni az új élelmiszer- és takarmányforrások és termelési technológiák használatából eredő potenciális gyenge jelek és felmerülő kockázatok értékelésével és/vagy azonosításával.

A rendezvény céljai:

  • Visszajelzéseket gyűjteni az EFSA által az új élelmiszer-/takarmányforrások és termelési technológiák biztonságosságának értékelésére való felkészültség biztosítását célzó projektje során azonosított gyenge jelekről;
  • A gyenge jelek azonosításához használt kutatási módszertan felülvizsgálata;
  • További olyan gyenge jelek azonosítása, amelyek a fent említett projekt során kimaradtak volna;
  • További érdekes élelmiszer- és takarmányforrások és termelési technológiák azonosítása.

 

A rendezvény az új élelmiszer-/takarmányforrások és termelési technológiák biztonságosságának értékelésére való felkészültséget biztosító projekt általános bemutatásával kezdődik, majd a négy kiválasztott altéma részletesebb megvitatása következik, amelyekkel kapcsolatban gyenge jeleket találtak:

  • Sejttenyésztett hús
  • Nanotechnológia
  • Új takarmányok
  • Ehető rovarok

A workshop célközönsége a az új élelmiszer-/takarmányforrások és termelési technológiák, pontosabban az alternatív fehérjeforrások (sejttenyésztett hús és új rovarok), a nanotechnológia, a biotechnológia, az innovatív feldolgozási technológiák, az új élelmiszerek és az új takarmányok területén jártas érdekelt felek, szakemberek.

 

2023. január 11. 10 óráig lehet regisztrálni az eseményre.

Esemény megosztása

2700657
DD
nap
HH
óra
MM
perc
SS
mperc

Részletek

Kezdés:
március 7. 13:00 CET
Vége:
március 8. 13:00 CET
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.efsa.europa.eu/en/events/future-food-and-feed-lab-stakeholder-workshop-new-foodfeed-sources-and-technologies

Helyszín

Milánó

Szervező

EFSA
View Szervező Website