Fenntarthatóság aspektusai az élelmiszerláncban című kurzus magyar nyelven.
A tantárgy általános célja:
A kurzus során betekintést nyújtunk a hallgatóknak az élelmiszerlánc erőforrásaként szolgáló agro-ökológiai rendszerek kihívásaiba. Az EU fenntarthatósági alapelveihez igazodóan, napjaink globális kérdései kerülnek terítékre az éghajlatváltozástól az alkalmazkodó mezőgazdálkodáson át, a jövő élelmiszer- és élelmezésbiztonságáig. Az alkalmazkodást segítő innovációs lehetőségek is bemutatásra kerülnek a mezőgazdaság és az élelmiszer-előállítás gyakorlatát illetően.
Február 15-én, 13.15-15.00 óra között, a C épület Urbányi László előadótermében kerül sor az első 2 tanórára, melyek témája a következő:
– Bevezetés, Fenntarthatóság vs. Élelmiszerlánc, EU-s Green Deal, Körforgásos gazdálkodás
– Fenntarthatóság, Éghajlatváltozás, Talaj-egészség
Előadó: Dr. Jóźwiak Ákos, Csorba Szilveszter (DÉOKFII)