A konferencián több, mint 200 résztvevő volt jelen 23 országból, a szakemberek egyaránt érkeztek hatósági, ipari és akadémiai oldalról. Az előadások a legújabb kutatási eredményeket mutatták be szorosan az élelmiszerbiztonsághoz kötődően, különös tekintettel a Covid-19 okozta kockázatbecslési és kockázatkezelési helyzetekre, hogyan készülhetünk fel egy következő váratlan eseményre az élelmiszer szektorban. A résztvevők meghallgathatták továbbá a legújabb kimutatási módszerekkel kapcsolatos kutatásokat, számos kerekasztal beszélgetésen lehetett részt venni, ahol a különböző területekről érkező szakértők vitattak meg egy-egy kiemelt témát, úgymint a környezetben előforduló patogének monitorozásának problémái vagy hogyan járulhatnak hozzá az új technológiák (pl.: adatelemzés, mesterséges intelligencia, teljes genom szekvenálás) az élelmiszerek biztonságossá tételéhez.
Az Intézet három előadással volt jelen, melyek az alábbiak:
Ákos Jóźwiak, Zsuzsa Farkas, Tekla Engelhardt, Erika Országh, Szilveszter Csorba, Miklós Süth
Data Analysis for the Identification of Emerging Food Safety Risks
Ákos Jóźwiak
Data Science in Food Chain Safety Decision Making
Oktay Hakir, Csilla Mohácsi-Farkas, Tekla Engelhardt
Study of Listeria Innocua Heat Resistance after Sublethal Heat Treatment with MALDI-TOF”
A konferencia honlapja itt érhető el.