Az EFSA szakértőket keres
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2024-ben újítja meg Tudományos Testületeinek (Paneljeinek) és Tudományos Bizottságának tagságát. Az erre vonatkozó felhívás a közelmúltban jelent meg az EFSA honlapján.

Az EFSA tudományos bizottsága és testületei magasan képzett, független tudományos szakértőkből állnak, akik elkötelezettek a tudományos értékelések elvégzése és a kapcsolódó értékelési módszerek kidolgozása iránt.

Miért legyen az EFSA szakértője?

Az EFSA tudományos bizottságához vagy testületeihez való csatlakozás egyedülálló lehetőség arra, hogy Európa legjobb szakértőivel dolgozzon, bővítse hálózatát, és előmozdítsa karrierjét egy multidiszciplináris, inkluzív és rugalmas szervezetben. Arról, hogy milyen egy panel tagjának lenni, abból a videóból tájékozódhat, amelyben a jelenlegi paneltagok osztják meg tapasztalataikat.

Hogyan választják ki a szakértőket?

A megújítás előtt egy évvel pályázati felhívást tesznek közzé. Alapos kiválasztási eljárást követően az EFSA igazgatótanácsa az ügyvezető igazgató által benyújtott szűkített lista alapján jelöli ki a szakértőket.

A felhívás és további részletek a következő linken olvashatók.

Webinárium

A Testületek és a Tudományos Bizottság tagságának megújításával kapcsolatban 2023. március 7-én 15:00- 16:30 között tájékoztató webináriumot szervez az EFSA.

A webinárium alkalmával az EFSA betekintést nyújt a Tudományos Testületek és a Bizottság tagjainak kiválasztási folyamatába, működésébe, valamint abba, hogy mit is jelent ezen testületek tagjának lenni. Továbbá megválaszolja a résztvevők kérdéseit, amelyeket az érdeklődők a webináriumra történő jelentkezésük során a regisztrációs űrlapon tudnak jelezni.

Az eseményre szívesen várják azokat a tudományos szakértőket, akik szeretnének csatlakozni az EFSA Tudományos Bizottságához vagy Testületeihez.

A webináriumra 2023. március 2-ig lehet regisztrálni a következő linken: Registrations  

Az eseményről további részletek az EFSA weboldalán érhetőek el.

A hírt a Nébih és az EFSA által működtetett EFSA Focal Point osztotta meg. 

További
hírek

Hírlevél feliratkozás