Félidejéhez közeledik Intézetünk EU-FORA ösztöndíjas kutatójának programja
Az ösztöndíjas kutató 2021. szeptembere óta erősíti Intézetünk csapatát.

Az ÁTE, mint az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) együttműködő szervezete 2021-ben sikeresen pályázott az EU-FORA programra. A program célja a tudáscsere, kapcsolatok építésének elősegítése azon szervezetek között, melyek az EU-ban kockázatbecslést vagy ahhoz kapcsolódó tevékenységet végeznek. A program 12 hónapon keresztül finanszírozza egy másik, Art. 36-os intézményből érkező fiatal kutató bérköltségeit, valamint intenzív programokon vesz részt az EFSA szervezésében kockázatértékelés témakörben.

Intézetünkhöz Elisa Palmas érkezett 2021. szeptemberében az EFSA-tól. Az ösztöndíjas számára összeállított munkaprogram négy modulból áll, amelyek az adatelemzés és az újonnan felmerülő kockázatok azonosításának különböző területeit fedik le. Az ösztöndíjas kivételes lehetőséget kap arra, hogy tapasztalatot szerezzen az adatelemzési és a vizualizációs eszközök terén az újonnan felmerülő kockázatok azonosítási tevékenységén keresztül. Az ösztöndíjas a fejlesztési és az azonosítási folyamatokat is segíti ittléte alatt.

Az egyéves program végén az ÁTE tudományos jelentést készít az ösztöndíjas munkájáról, amely az EFSA Journal különszámában kerül majd publikálásra, tovább növelve Intézetünk láthatóságát.

Az EFSA ismét meghirdette EU-FORA ösztöndíj programját. Az átdogozott, megújult programra ösztöndíjasként, illetve fogadó intézményként 2022. március 18-ig lehet jelentkezni.

További
hírek

Hírlevél feliratkozás