Nagy érdeklődés kísérte az ÁTE és kínai partnere közös szakmai workshopját
2022. február 16-án és 17-én on-line workshopok keretében nyílt lehetőség két témakörben a felek főbb kutatási tevékenységeinek bemutatására.

Egyetemünk 2021-ben együttműködési megállapodást kötött a Huazhong Mezőgazdasági Egyetemmel (Vuhan, Kína) abból a célból, hogy az intézmények ösztönözzék a graduális és PhD képzésben résztvevő hallgatóik, illetve egyetemi oktatóik, kutatóik egymás közötti cseréjét, valamint közös kutatási programok indítását.

Az együttműködés indításaként 2022. február 16-án és 17-én on-line workshopokat tartottunk – a kínai partner javaslatára állatorvosi közegészségügy és antimikrobiális rezisztencia témakörökben -, ahol lehetőség nyílt mindkét egyetem ezirányú főbb kutatási területeinek bemutatására és a közös együttműködési lehetőségek feltérképezésére.

Az eseményt az ÁTE részéről Dr. Süth Miklós nyitotta meg. Február 16-án Intézetünk 2 munkatársa, Dr. Jóźwiak Ákos és Dr. Engelhardt Tekla tartott előadást több témában. Többek között bemutatták a DÉOKFII élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos kutatási tevékenységét, az újonnan felmerülő kockázatok azonosítását célzó munkánkat, illetve arról is szó esett, hogy az adatelemző eszközök használata hogyan járulhat hozzá az állattenyésztési gyakorlatok javításához.

Február 17-én az antimikrobiális rezisztencia volt a workshop fő témája. Dr. Jerzsele Ákos előadásában ismertette az antimikrobiális szerek körültekintő használatát az állattenyésztésben, az Európai Unióban. Dr. Somogyi Zoltán a farmakokinetikai-farmakodinamikai elemzés szerepéről értekezett az antimikrobiális gyógyszerek engedélyezésében és használatában. Dr. Kerek Ádám prezentációjának témája az antimikrobiális rezisztenciagének jelenléte az állatgyógyászati termékekben és az állati eredetű élelmiszerekben volt.

A workshopok iránt mindkét fél részéről nagy volt az érdeklődés. Összesen több mint 100 fő kapcsolódott be az online eseménybe, ebből az ÁTE részéről mintegy 30 kolléga vett részt az előadásokon.

Az együttműködési lehetőségek feltérképezése a jövőben is folytatódni fog.

További
hírek

Hírlevél feliratkozás