Nyilvános konzultáció az uniós kutatási és innovációs programokról
A Bizottság elindította az eddigi legnagyobb nyilvános konzultációját az EU 2014-2027 közötti Horizont kutatási és innovációs programjainak múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A Bizottság jobb szabályozásra irányuló törekvéseivel összhangban az érdekeltek megoszthatják véleményüket a Horizont 2020 és a Horizont Európa keretprogram teljesítményéről, valamint a 2025-2027-es Horizont Európa stratégiai terv stratégiai irányvonalainak kialakításáról. A konzultáció 12 hétig tart és 2023. februárjában ér véget. A kérdések angol, német és francia nyelven érhetők el. A résztvevők valamennyi uniós nyelven válaszolhatnak.

A nyilvános konzultáció lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy:

  • rámutassanak az EU korábbi kutatási és innovációs programjának, a Horizont 2020-nak az eredményeire és hiányosságaira, annak jelentőségére, valamint a pályázati eljáráshoz és a finanszírozás kezeléséhez kapcsolódó eljárásokra;
  • véleményt nyilváníthatnak a Horizont Európa program eddigi kialakításáról és végrehajtásáról;
  • hozzájáruljanak a Horizont Európa 2025-2027 közötti időszakra vonatkozó stratégiai terv jövőbeli prioritásainak meghatározásához, a felmerülő kutatási és innovációs igényekkel, az uniós programok közötti szinergiákkal stb. kapcsolatos információkkal.

Összességében a konzultáció hozzájárul a Horizont 2020 végleges értékeléséhez, a Horizont Európa időközi értékeléséhez, és megalapozza a 2025-2027-es Horizont Európa stratégiai terv előkészítését.

További információkat és a konzultációs kérdőívet az Európai Bizottság kapcsolódó oldalán érhetik el, erre a linkre kattintva.

További
hírek

Hírlevél feliratkozás