Új publikáció kollégáinktól
Munkatársaink új publikációjának témája a szabadalmi hálózatok vizsgálata, amely segítheti a feltörekvő technológiák azonosítását.

A “Big Data” megjelenésével a prediktív tudományok szűk keresztmetszetét nem a releváns adatok megtalálása jelenti, hanem az, hogy hogyan lehet azokat értelmezni. A szabadalmak az emberi technológiai fejlődés egyik legfontosabb mutatói. A szabadalmi adatbázisok tanulmányozása olyan mintákat tárhat fel a technológiai fejlődésben, amelyek felhasználhatók a döntéshozatalban, például az erőforrások elosztása során.

A szabadalmak hivatkozásokkal kapcsolódnak egymáshoz, így kapcsolatokat hoznak létre a technológiai kategóriák között is, amelyekhez a szabadalmak tartoznak. Ezt a hálózatot egyfajta szellemi ökológiaként lehet felfogni, amely a numerikus ökológiához hasonló matematikai elemzésekre alkalmas. Munkatársaink új cikkükben a nem metrikus Bray-Curtis-féle disszimilaritást használták a szabadalmi hálózat belső dinamikájának leírására.

A cikk a Debreceni Egyetem munkatársaival együttműködve készült, a Journal of Big Data folyóiratban jelent meg és ezen a linken érhető el.

További
hírek

Hírlevél feliratkozás