Az EFSA Igazgatótanácsa is jóváhagyta az ÁTE kijelölését az EFSA együttműködő szervezetek listájára
Tavaly év végén jelent meg a frissített jegyzék.

Jelenleg több mint 300 egyetem, intézet, kormányzati, állami és egyéb tudományos szervezet alkotja az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) küldetési területén tevékenykedő tagállami szervezetek hálózatát. Az EFSA a közös tevékenységek összehangolásával, információcserével, közös tudományos projektek kidolgozásával és végrehajtásával segíti elő a szervezetek közötti kapcsolatokat. Ez a hálózatépítés tovább erősíti a tudás és a jó gyakorlatok megosztását ezeken a tudományos területeken.

Csak az illetékes szervezetek listáján (más néven 36. cikk szerinti listán) szereplő szervezetek szerepelnek a hálózatban és jogosultak az EFSA általi támogatásokra pályázni. A tagállamok által kijelölt illetékes szervezetek jegyzékének létrehozását az EFSA alapító rendeletének 36. cikke írja elő.

Az EFSA Igazgatótanácsa a 2230/2004/EK bizottsági rendeletben meghatározott eljárást követően 2021. október 14-én elfogadta az aktualizált 36. cikk szerinti jegyzéket. Ezt követően az EU Hivatalos Lapjának november 8-i közleményében (2021/C 451 I/01) megjelent a frissített jegyzék, mely szerint az ÁTE is felkerült a 36. Cikk szerinti listára. Ezzel újabb lehetőségek nyílnak meg az Egyetemünk számára.

Az aktuális pályázati felhívások itt tekinthetőek meg.

További
hírek

Hírlevél feliratkozás