Munkatársainak újabb tudományos publikációja jelent meg
A publikáció a szisztematikus irodalmi áttekintés módszertanát alkalmazta.

A DÉOKFII munkatársai külső szakértőként részt vesznek a NÉBIH és a Debreceni Egyetem által megvalósuló „A magyar fogyasztók rövid és hosszú távú aflatoxin-terhelésének meghatározása a tejtermékláncban és a kockázatkezelő intézkedések megalapozása” című (2018-1.2.1-NKP-2018-00002) projekt adatelemzési és kockázatbecslési feladataiban. Az ennek kapcsán született publikáció, mely az aflatoxinok tejtermékláncban történő kontroll-lehetőségeinek szakirodalmi feltárását és elemzését tartalmazza takarmányelőállítás és takarmányozás témakörökben, február elején jelent meg a Toxins c. folyóirat különszámában.

A tanulmány célja, hogy az érintett felek (elsősorban takarmány előállítók, állattenyésztők, valamint a tudományos közösség) áttekintést kapjanak az aktuálisan kutatott leghatékonyabb aflatoxin-csökkentési lehetőségekről, ami a klímaváltozás miatt a közeljövőben várhatóan emelkedő mikotoxinszintek miatt kiemelkedő fontosságú téma.

A publikáció, melynek címe ’A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain—Feed Production and Animal Feeding Interventions’, ingyenesen hozzáférhető az alábbi linken:

https://www.mdpi.com/2072-6651/14/2/115

További
hírek

Hírlevél feliratkozás