![](https://dfi.univet.hu/wp-content/uploads/2022/02/horizon-europe-1-768x490.jpg)
HOLiFOOD – Újabb kutatási projekt nyert el támogatást
A közelmúltban újabb Horizon Europe projekt nyert el támogatást, melyben Egyetemünk konzorciumi tagként vesz részt.
A közelmúltban újabb Horizon Europe projekt nyert el támogatást, melyben Egyetemünk konzorciumi tagként vesz részt.
A fenntarthatóbb Európa érdekében folytatott együttműködés és partnerség a fő mozgatórugója a 2022. évi ONE – Egészség, környezet, társadalom – konferenciának, amelyet 2022. június 21-24-én Brüsszelben és online rendeznek meg.
2022. februárjában útjára indul Intézetünk szervezésében a „Fenntarthatóság aspektusai az élelmiszerláncban” tárgyú kurzusunk.
Az ösztöndíjas kutató 2021. szeptembere óta erősíti Intézetünk csapatát.
Tavaly év végén jelent meg a frissített jegyzék.
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által támogatott kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a termőtalaj fontosságára, és támogassa a talajban rejlő erőforrások fenntartható kezelését.
Az EREN 26. ülése október 21-22-én került megrendezésre online. A DÉOKFII részéről három kolléga vet részt az ülésen, dr. Józwiak Ákos, mint magyar képviselő, Dr. Farkas Zsuzsa, mint helyettes képviselő és Elisa Palmas, mint megfigyelő.
Idén november 1-4 között Svájcban, Lausanne városában került megrendezésre a 35. EFFoST Nemzetközi Konferencia, melyen Intézetünk két munkatársa, dr. Jóźwiak Ákos és Dr. Farkas Zsuzsa vettek részt.
2021. októberében indult az „Antibakteriális rezisztencia kialakulását gátló termék fejlesztése az állatgyógyászatban, támogató repozíciós platform fejlesztése” projekt.
2021. május 11-25. között lezajlott a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottságának (CCMAS) 41. ülése, idén először rendhagyó módon virtuálisan a pandémiára való tekintettel.